Nieuws

zaterdag 28 oktober 2017

Bekende gasten bij feestje Club van 100


Bekende gasten bij feestje Club van 100

Bekende gasten bij feestje Club van 100

28 oktober 2017
De Club van 100 van onze vereniging vierde vrijdagavond haar tweejaarlijks ledenfeestje. Hiervoor waren een drietal hele bekende mensen uit de sportwereld in deze regio uitgenodigd om de avond even flink op te vrolijken. Het is gewoonlijk om iedere twee jaar iets voor de leden van de Club van 100 te organiseren. Vaak zijn dat leuke uitjes maar deze keer is gekozen voor een thuisgebeuren (om maar in sporttermen te spreken, een thuiswedstrijd). Dat wil zeggen een feest in onze eigen sfeervolle voetbalkantine. De opkomst was heel goed, want bij aanvang van het programma was de kantine gezellig vol. 

Bekende sportmensen
Een drietal bekende sportmensen kwam deze avond vertellen over hun sportcarrière, maar niet alleen dat! Gert Jacobs (oud wielrenner), Henk de Haan (oud voetballer van Groningen en Veendam) en Jannes Mulder (bekend speaker bij wielrennen, onder meer De Gouden Pijl en schaatsen). 

Opening
Derk Slot, voorzitter van het feestcomité, opende de avond, maar al snel werd het stokje overgenomen door de bekende speaker Jannes Mulder, want hem was kort hiervoor ter ore gekomen dat de voorzitter pas vader is geworden.


Derk en z'n vrouw Alies hebben een dochter gekregen die de naam Lieke mag dragen. De kersverse vader meldde dat thuis alles uitstekend ging en dat hij er gerust even tussen uit kon om dit feestje mee te beleven. 
Spontaan werd de voorzitter door de zaal uit volle borst toegezongen. 

Aan tafel

Kort daarna schoven de sportmensen Henk de Haan (midden) en Gert Jacobs (rechts) aan en kon de show beginnen.
  

Want een show was het. Al snel werd duidelijk dat alle drie heren zich inmiddels hadden ontpopt als ware entertainers. 

Leider van de tafelgesprekken was Jannes Mulder (links), die echt alles wilde weten van zowel Henk als Gert. 
Hun loopbaan als sporter maar ook hun privéleven werd even flink onder een vergrootglas gelegd. 

Henk speelde als semi-prof bij FC Groningen (naast z'n baan bij de Rabo-bank), en heeft daar een geweldige tijd gehad. Grote namen uit de voetbalwereld rolden over tafel. Later ging hij naar SC Veendam. Helaas is het met die club niet goed afgelopen. Een faillisement was onvermijdelijk, ondanks dat de Haan tot het laatste moment  als een leeuw bleef vechten voor het voortbestaan van Veendam. Zelfs via televisieprogramma's als "De wereld draait door".  

Op de vraag van Mulder wat zijn positie was op het veld kreeg hij een prachtig antwoord. 
Henk: "Ik was een verdediger of een stopper, zo we dat wel noemen, en mij werd al vroeg geleerd, de bal af te pakken en snel door te geven aan iedereen die beter was. Dus ik kon hem aan iedereen kwijt", grapte Henk. 
Momenteel runt Henk een organisatiebureau: Broezn.com.

Wielrenner en schaatser
Gert Jacobs was een succesvol wielrenner die 5 keer de Tour heeft gereden met natuurlijk ook hele bekende namen in zijn team. En in 1982 en 1983 deed hij zowel mee aan de wereldkampioenschappen schaatsen als wielrennen. Maar wielrennen was toch wel zijn ding, en er rolden (evenals bij Henk), bekende namen over de tafel. Hij kon ook schitterend vertellen over zijn fietscarrière, maar ook over zijn verwoede pogingen om een Elfstedentocht mee te gaan rijden, waarvan de derde poging er toch eentje werd met een slechte afloop. De derde ging immers niet door, omdat teveel mensen op het ijs niet verantwoord was en Gert besloot hem dan maar alleen te gaan rijden, Met de nodige valpartijen tot gevolg, aldus Gert. Op zijn website lees je alles over deze topsporter. 

De verhalen werden naarmate de avond vorderde steeds sterker. Want als je succes hebt in de sport, komen onderwerpen als veel geld, dikke auto's en zeker niet te vergeten 'vrouwen' ook op tafel. Verhalen waar ze bij programma's als SBS Shownieuws of RTL Boulevard  van zouden smullen.


Mulder wist vooral Henk goed uit de tent te lokken, want toen hij over internationaal voetbal begon, kwam meteen een shirt van een bekende Italiaanse voetballer uit de koffer. Een shirtwisseling waar hij maar wat trots op was, aldus de Grunniger voetballer. 


We hebben al die verhalen natuurlijk niet op waarheidsgehalte kunnen beoordelen, maar ze gingen er bij het publiek in als koek. Er werd veel gelachen om deze levensgenieters.

Muziek

De muziek werd deze avond verzorgd door Willem Spans uit Meppel (website).

Bron: Sleen.nu